ads by nuffnang

Join The Best Followers

Thursday, December 6, 2012

Pendaftaran permohonan pemilikan rumah di bawah projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) akan dilaksanakan secara online

Macam ni laa baru dikatakan mengunakan teknologi. Pendaftaran permohonan pemilikan rumah di bawah projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) akan dilaksanakan secara online (dalam talian) mulai Sabtu ini, bagi proses pengundian. Jadi takdelah susah orang ramai nak memohon, nak kena cari borang, nak isi, nak itu ini. Isi online senang,mudah dan cepat.

Mereka yang berminat memohon perlu mengikuti kriteria seperti mempunyai pendapatan isi rumah di antara RM2,500 hingga RM7,500 sebulan, warga negara Malaysia berumur 21 tahun ke atas dan tidak mempunyai rumah lebih dari satu. Mereka yang layak diharap segera mendaftarkan diri dan pihaknya juga akan menjalankan beberapa proses cabutan undi dalam tempoh dua ke tiga bulan akan datang.

Maklumat terkini mengenai pembukaan pembinaan baru di bawah projek PR1MA ini akan dimaklumkan kepada pemohon melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) atau e-mel mengikut pilihan kawasan mereka yang pilih ketika proses pendaftaran. Pemohon yang sudah berdaftar akan kekal dalam sistem sehingga terpilih dalam cabutan untuk memiliki rumah, sebarang penambahan maklumat seperti pertukaran status boleh dikemas kini dari semasa ke semasa.

Aku nak cuba jugaklah, I'Allah kalau ada rezeki dapat beli rumah di bandar seperti Kuala Lumpur nie dengan harga yang berpatutan. Alhamdulillah.

(^_^)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...