ads by nuffnang

Join The Best Followers

Sunday, January 20, 2013

Samsung Galaxy SIII Mini - Lebih ringan + Mesra pengguna

Samsung Galaxy SIII Mini, aku dah tengok dan boleh tahan jugak rupanya. Dengan konsep alam semulajadi Galaxy S III mini yang berharga RM1199 menggunakan skrin Super EMOLED 4 inci yang sememangnya cantik. Berat 120g selesa dipegang, fungsi fungsi pintar yang ada termasuk Smart Stay, Direct Call, Best Photo, GPS Dwi satelit dan banyak lagi.

Samsung Galaxy S III mini ini menggunakan sistem operasi Android 4.1 Jelly Beans dan menyokong Google Now, mempunyai prosesor dual-core ST-Ericsson NOVAThor U8420 1GHz berserta 1GB RAM/8GB ROM.

Selain itu, Galaxy S III mini ini juga dilengkapi kamera 5.0MP dengan lampu flash LED. Menyokong fungsi komunikasi jarak dekat (NFC) dimana fail,video,muzik dan sebagainya boleh dihantar kepada peranti NFC lain dengan segera.

Untuk pengetahuan Samsung Galaxy S III mini ini juga ditawarkan dalam pakej rebat RM200 dari syarikat telco malaysia menjadikan harganya hanya RM999 selepas rebat RM200. Cuba tengok di UMobile atau Digi.

Kelebihan: Badan yang lebih ringan dan kecil sangat sesuai untuk pengguna wanita. Skrin Super EMOLED dengan paparan yang cantik.

Kelemahan: Lebih tebal dari Galaxy S III, prosesor dual core dan spesifikasi yang diturunkan berbanding Galaxy S III yang asal menggunakan prosesor quad-core.

Processor: Dual-core 1GHz

Screen: 4-inch WVGA Super AMOLED

Operating System: Android 4.1: Jelly Bean

Camera: 5-megapixel LED flash/front-facing VGA

Storage: 8/16GB, microSD card slot

Battery: 1500mAh

Connectivity: NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, GPS

Dimensions/Weight: 121.55x63x9.85mm/111.5g

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...